ibiza winter > winter op ibiza
IBIZA AGROTOERISME - Agrotoerisme en landelijke vakanties op Ibiza  ibiza winter > winter op ibiza

IBIZA WINTER - Winter op Ibiza

De Winter is het perfecte jaargetijde om IBIZA eens op geheel andere wijze te beleven. De natuur is nu op z’n mooist, de temperaturen nog steeds aangenaam en het is overal om je heen rustig. Geniet van velden vol met kleuren, zonnige rustige stranden, een inspirerend eiland vol schoonheid.

Lees alles >>  

    
IBIZA WINTER
- Winter op Ibiza -


Ibiza in de Winter is een totaal andere ervaring vergeleken met de winters in de meer noordelijke streken van Europa.
Het Witte eiland is groener dan groen in wintertijd.

Winter op het eiland Ibiza is een heerlijke en verheffende ervaring van prachtig weer, met nog steeds veel warmte en zon in de maanden December, Januari en Februari.

Een toevallig regenbuitje zorgt ervoor dat men af en toe een trui of jas aan doet, dat gebeurt echter sporadisch, en de zeebriesjes zijn vaak redelijk warm en verfrissend.
De gemiddelde wintertemperaturen op Ibiza liggen rond 15º C en het is een uitzondering als deze onder het vriespunt komen, zelfs ’s nachts.
Dus de kansen om een echt Wit Ibiza te zien, bedekt met sneeuw, zijn uitzonderlijk klein.
Wij zelf hebben een stormachtige middag in November meegemaakt, waar voor enige minuten lang flinke hagelstenen vielen, die heel kort onze tuin en omgeving veranderden in een echt wit eiland inclusief de ijzige tuin.
In het noorden, spraken buren er dagen lang over en een aantal van de oudsten zeiden dat het de tweede maal in hun lange leven was dat ze dit meemaakten.
In San Antonio heeft men toen zelfs nooit één enkele hagelsteen gezien......

De eiland bewoners klagen en zeggen dat het ’koud’ is maar bezoekers uit de Noord-Europese landen hebben nog steeds niet vaak een jas nodig, en genieten dan ook met volle teugen van de overweldigende schoonheid van dit Mediterane eiland, terwijl ze het prachtige platteland leren kennen en de meest geweldige baaien en stranden rondom de kustlijn rustig en ongestoord kunnen onderzoeken.
Er zijn in de wintermaanden slechts weinig toeristen te vinden en die lijken allen maar voor één ding te komen.......de ongeëvenaarde schoonheid van het eiland Ibiza en de ervaring van totale vrijheid en natuur op zijn allerbest.

Ibiza’s vaste bewoners krijgen nu hun welverdiende rust, na wederom een uitputtende zomertijd op hun eiland........en ze beginnen langzamerhand hout te verzamelen en op te slaan, om later in hun dik-bemuurde fincas in de traditionele open haarden op te branden, tijdens de koude winteravonden.

Huizen worden nu geschilderd aan de buitenkant. De tuinen weer opgeruimd en alvast voorbereid en hetzelfde geld voor de zwembaden en de wegen.
De eilandbewoners van Ibiza genieten daarna van hun welverdiende rust terwijl.........rondom de natuur van het eiland druk bezig is tot bloei te komen.

Ibiza 4 all, Ibiza Agrotoerisme - Alles over agrotoerisme en landelijke vakanties op Ibiza.
© 2006 - 2018 ibiza4all.org